Радченко Людмила Олексіївна

Радченко Людмила Олексіївна

Дізнайтесь про

Радченко Людмилу Олексіївну

Радченко Людмила Олексіївна – Віце-президент Громадської спілки «Український кулінарний союз». Кандидат історичних наук, професор, Відмінник народної освіти України, директор Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.

Організатор міжнародних кулінарних фестивалів «AgroCookFest 2016», «KazanFireFest 2017». Співорганізатор міжнародного кулінарного фестивалю «BestCookFest 2015». Людмила є Почесним членом кулінарних асоціацій багатьох країн світу, таких як: Боснія та Герцеговина, Ізраїль, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, Сербія, Хорватія, Чорногорія, Шрі-Ланка. Нагороджена Іменним орденом №6 Томаса А. Гуглера, Президента WACS, за унікальний внесок в розвиток світової кулінарії. Відзначена іменними медалями багатьох асоціацій кухарів світу.

Працювала шеф-суддею на міжнародних кулінарних конкурсах в Ізраїлі, Іспанії, Сербії, Хорватії, Туреччині, Франції, Чорногорії, Шрі-Ланці та багатьох інших.
Має багаторічний досвід керівної, організаційної та суспільно-політичної
діяльності. Відомий вчений в галузі сучасного туристично-готельного бізнесу та кулінарії. Автор більше 5 монографій, 20 підручників та навчальних посібників, 80 наукових праць з питань економіки та розвитку внутрішньої і зовнішньої торгівлі, ресторанного господарства та туризму. Науковий керівник, який підготував до захисту 2-х кандидатів наук, та консультант аспірантів на присудження наукового ступеня доктор філософії.

Здійснює ліцензійну і сертифікатну підготовку кулінарів, сприяє підвищенню кваліфікації шеф-кухарів, фахівців сфери ресторанного господарства та туристичного обслуговування, які представляють сучасну українську та європейську кухню на міжнародному рівні.
Коледж, який вона очолює, завжди розвиває географію міжнародної співпраці та підтримує дружні й партнерські відносини з Академією готельно-ресторанного бізнесу у м. Познань, Польща та Вищою школою готельно-ресторанного бізнесу імені Жана Друана у Парижі, Франція.

Під її керівництвом коледж став лідером серед закладів вищої освіти України І-ІІ рівнів акредитації. Як один із показників її діяльності – понад 500 медалей, більшість з яких – золоті, отриманих на міжнародних кулінарних конкурсах командами викладачів та студентів коледжу.