Міжнародний фестиваль ресторанних технологій «BestCookFest-Podillia»


Міжнародний фестиваль ресторанних технологій  «BestCookFest-Podillia»

Однією з наймаштабніших подій  початку весни став Міжнародний фестиваль ресторанних технологій «BestCookFest-Podillia», який проходив з 28.02 по 02.03.2019 р. у місті Кам’янець-Подільський у готельно-туристичному комплексі «Ксенія». Організатори фестивалю – ГС «Український Кулінарний Союз» і ГС «Слобожанська Гільдія Кулінарів» УКС.

Показати свою майстерність і навчитися чомусь новому приїхали 149 учасників. Серед них всесвітньо відомі майстри кулінарної справи з різних куточків України та із-за кордону: Словенії, Хорватії, Монтенегро, Молдови, Туреччині, Польщі, Македонії, Азербайджану, Білорусі, Мальти, Сербії, Чехії, Монголії, Ізраїлю, Саудівської Аравії.

Великою честю для такого заходу була присутність іноземних суддів з 35 країн світу. Серед них Изток Легат, Стево Карапанджа, Вуксон Вуко Мітровіч, Драгіца Лукін, Гвідо Дебоно, Йозеф Арбід, Олена Чобану, Сефер Япіджі , Джордж Костич, Якуб Коралевський, Джейда Оздемирли, Адриана Аляски, Радек Конечни та інші – відомі у всьому світі майстри-професіонали. Поважні гості спочатку відвідали Київський національний торговельно-економічний університет, де їх гостинно зустрів ректор Анатолій Антонович Мазаракі.             Фестиваль проходив у мальовничому куточку української землі – на Поділлі. Господиня комплексу – Локай Галина Адамівна створила всі умови, щоб учасники не тільки змогли отримати досвід і знання, але і насолодилися спілкуванням і комфортом.            Змагання проходили у 10 номінаціях. А саме: ресторанний сервіс, закуски, супи, овочеві страви, страви з риби, морепродуктів, страви з м’яса птиці, страви з м’яса, десерт, командний виступ (основне блюдо і закуска), арт-клас і бармени.            У рамках відкриття фестивалю на представлення регіону студенти-конкурсанти готували страву національної кухні «Страва в казані», за що отримали наступні нагороди: 1.     Чернівецьке вище комерційне училище КНТЕУ – Diploma2.     Київський торговельно-економічний коледж КНТЕУ – Bronze3.     Київський національний торговельно-економічний університет – Bronze4.     Харківський торговельно-економічний коледж КНТЕУ – Silver5.     Хмельницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ – Silver6.     Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ – Silver7.     Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ – Silver8.     Команда з Молдови – Gold9.     Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ – Gold

1 березня 2019 року для всіх учасників Міжнародного фестивалю ресторанних технологій “BestCookFest-Podillia” була проведена безкоштовна екскурсія до нічної фортеці (м. Кам’янець – Подільський) з культурно-мистецькою програмою та частуванням гостей за участю міського голови Сімашкевича М. Є.

Три дні кухарі, кондитери, офіціанти, бармени провели в запеклій боротьбі за звання кращого у своїй справі. Активну участь у проведенні заходів фестивалю взяли студенти та викладачі Київського національного торговельно-економічного університету та структурні підрозділи, які отримали такі нагороди:

  1. Київський національний торговельно-економічний університет – 2 срібні, 3 бронзові медалі.
  2. Вінницького торговельно-економічний інститут КНТЕУ – 1 золота, 4 срібні медалі.
  3. Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ – 3 золоті, 4 срібні, 4 бронзові медалі та 1 диплом.
  4. Харківський торговельно-економічний інститут КНТЕУ – 2 золоті, 2 срібні медалі.
  5. Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ – 2 золоті, 2 срібні та 5 бронзових медалей та 1 диплом.
  6. Торговельно-економічний коледж КНТЕУ – 4 срібні, 5 бронзових медалей та 2 дипломи.
  7. Харківський торговельно-економічний коледж КНТЕУ – 10 золотих, 2 срібні, 2 бронзові медалі.
  8. Хмельницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ – 1 срібна, 3 бронзові медалі.
  9. Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ – 1 золота, 3 срібні, 2 бронзові медалі та 1 диплом.
  10. Чернівецьке вище комерційне училище КНТЕУ – 2 срібні, 3 бронзові медалі.
  11. Бурштинський торговельно-економічний коледж КНТЕУ – 4 срібні, 2 бронзові медалі.

Кубки Гран-прі у номінації «Краща команда кухарів» отрималаи команда юніорів Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ та команда сеньйорів з Монгольської Республіки.

Та володарем кубку Гран-прі за номінацію «Ресторанний сервіс» стала команда Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ.

+ There are no comments

Add yours